Pizza på grillen med chèvre, sparris och vitlök

Pizza på grillen med chèvre, grillad sparris och vitlök
Foto: TV4
Jessica Ortman
Jessica Ortman

Pizza på grillen med chèvre, sparris och vitlök

8 ingredienser

20 m

Lägg pizzan på grillen! Jessicas goda pizza toppas med chèvre, grön sparris och ruccola. Köp färdiga bottnar och tomatsås för en supersnabb middag. Eller gör din egen pizzadeg och tomatsås.

Ingredienser

portioner
  • 4 pizzabottnar
  • pizzasås
  • 150 g chèvreost
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 70 g rucolasallad
  • olivolja

Gör så här

  1. Lägg på jämnt lager med pizzasås på bottnarna, smula över chèvreost.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta, den är träig och inte god i smak. Skär sparrisen i mindre delar. Grovhacka vitlöken. Lägg på sparris och vitlök.
  3. Lägg in i grill med hög temperatur, inte direkt över glöden. Stäng locket på grillen. Grilla pizzan tills den fått fin färg och osten smält bra.
  4. Finhacka under tiden en röd chili. Ta ut pizzan, droppa över olivolja, lägg på chilin och ruccolan. Klart!