Pizza på grillen med chèvre, sparris och vitlök

20 m
4
Pizza på grillen med chèvre, grillad sparris och vitlök
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 4 pizzabottnar
  • pizzasås
  • 150 g chèvre
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 70 g ruccola
  • olivolja

Gör så här

  1. Lägg på jämnt lager med pizzasås på bottnarna, smula över chèvreost.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta, den är träig och inte god i smak. Skär sparrisen i mindre delar. Grovhacka vitlöken. Lägg på sparris och vitlök.
  3. Lägg in i grill med hög temperatur, inte direkt över glöden. Stäng locket på grillen. Grilla pizzan tills den fått fin färg och osten smält bra.
  4. Finhacka under tiden en röd chili. Ta ut pizzan, droppa över olivolja, lägg på chilin och ruccolan. Klart!
Kommentera receptet

Fler goda recept