Tomatsås till pizza, grundrecept
Tomatsås till pizza, grundrecept
8 ingredienser
25 m
Grundrecept på en perfekt kryddad tomatsås som passar som fyllning till pizza. Receptet kommer från webbtidningen LeParfait.
Ingredienser
- 3 klyftor vitlök
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 ask körsbärstomater (alt krossade tomater, 400 g)
- 1 msk oregano, hackad
- salt
- svartpeppar, nymald
- ev strösocker
Gör så här
- Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg.
- Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut.
- Häll i tomater och krossa dem med en sked.
- Tillsätt oregano.
- Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.