Pizza bianco med pekannötter och salvia

2 röster
1 h 30 min
2-4

En galet god pizza med det bästa av ostens världar! Hinner du inte göra egen pizzadeg så köp antingen av närmsta pizzabagare eller färdig deg i affären.

Visa mer
1 h 30 min
2-4

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl + lite extra till utbakning

Fyllning

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricotta, ost
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl pekannötter
  • 0,5 dl färska salviablad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Lägg alla ingredienser till pizzadegen i bunke alternativt en bakmaskin och knåda ihop till en deg i cirka 10 minuter. Låt jäsa under en handduk i ca 1 timme tills dubbel storlek.
  2. Utbakning
    Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja.
  3. Sätt ugnen på 230°C varmluftseffekt.
  4. Dela degen på hälften och kavla ut till två stora pizzor alternativt 4 stycken små.
  5. Klicka över ricottaosten, riv isär och lägg på mozzarellaosten och fyll på med parmesanost, pekannötter och salviablad. Ringla över vitlöksoljan, salta och peppra.
  6. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg och krispiga kanter.
1 januari 2019

Laddar fler recept...