Pizza bianco med pekannötter och salvia
Pizza bianco med pekannötter och salvia
14 ingredienser
1 h 30 min
En galet god pizza med det bästa av ostens världar! Hinner du inte göra egen pizzadeg så köp antingen av närmsta pizzabagare eller färdig deg i affären.
Ingredienser
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 1,5 dl vatten, kallt
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 3,5 dl vetemjöl + lite extra till utbakning
Fyllning
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- 250 g ricotta
- 250 g mozzarellaost
- 2 dl parmesanost, riven
- 1 dl pekannötter
- 0,5 dl färska salviablad
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
Pizzadeg
- Lägg alla ingredienser till pizzadegen i bunke alternativt en bakmaskin och knåda ihop till en deg i cirka 10 minuter. Låt jäsa under en handduk i ca 1 timme tills dubbel storlek.
Utbakning
- Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja.
- Sätt ugnen på 230°C varmluftseffekt.
- Dela degen på hälften och kavla ut till två stora pizzor alternativt 4 stycken små.
- Klicka över ricottaosten, riv isär och lägg på mozzarellaosten och fyll på med parmesanost, pekannötter och salviablad. Ringla över vitlöksoljan, salta och peppra.
- Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg och krispiga kanter.