Pinsa med fetaost och oliver

Zeta Pinsa med fetaost och oliver
Foto: Zeta

Pinsa med fetaost och oliver

8 ingredienser

20 min

Grekland möter Italien på en fluffig pinsa! En enkel rätt där pinsan toppas med het tomatsås, fetaost, mozzarella och oliver. Perfekt att dela på till middag, som tilltugg till fördrinken eller som en del av en buffé.

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 1 msk Zeta Olivolja Citron
  • 1 förp Zeta Pinsasås Chili
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg på hushållspapper. Lägg över ett lager hushållspapper och tryck till så överflödig vätska försvinner.
  2. Finfördela fetaosten med en gaffel på en tallrik, ställ åt sidan.
  3. Pensla kanterna på pinsan med olivolja. Lägg på pinsasåsen, torkad oregano och toppa med skivor av mozzarella och smulad fetaost. Fördela oliverna jämnt över pinsan.
  4. Grädda pinsan tills osten smält och brödet fått fin färg, ca 7 minuter.
  5. Strössla över färsk oregano strax innan servering.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med grönkål och burrata

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer