Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och fodra två springformar med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör och strösocker krämigt med elvisp i en bunke.
Tillsätt en äggula i taget och vispa mellan varje äggula. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Vispa till sist ner mjölken.
Dela smeten i två och bred ut varje del i botten på de två formarna.
Grovhacka den mörka chokladen till marängen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösocker, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank och fast maräng.
Häll ner den smälta chokladen i marängsmeten och dra några försiktiga varv med en slickepott så att chokladen ringlar sig fint i marängen.
Bred ut marängen över kaksmeten i formarna. Dekorera med mandelflarn. Grädda en form i taget, i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller och monterar ihop din tårta.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen på de som ska vara inuti tårtan. Skär dem i kvartar.
Bred ut hälften av grädden på den första botten, ha sedan på hälften av jordgubbarna och sedan nästa tårtbotten.
Bred på resterande grädde och resten av jordgubbarna samt hallon. Servera tårtan direkt eller förvara den i kylskåpet.
Tips! Receptet bakas i två runda springformar med diameter på 23 cm.