Pilgrimsmusslor med misokräm

koket.se
pilgrimsmusslor med misokram

Pilgrimsmusslor med misokräm

Av: Tara Junker

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

I den här förrätten finns hetta, syra, sälta och umami. Smakerna binds samman av fettet från det brynta smöret och de härligt mjuka musslorna. Pilgrimsmusslor ska bara stekas riktigt snabbt så att de fortfarande är aningen råa i mitten. Vill du göra receptet utan musslor kan du steka shiitakesvamp eller kejsarhatt istället.

Se Tara Junker laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Misokräm

  • 0,5 citron
  • 50 g smör
  • 0,5 dl misopasta
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk sesamolja

Äppelsalsa

  • 1 limefrukt (ekologisk)
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple granny smith
  • 1 jalapeño
  • 0,25 kruka mynta
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • salt
  • olja

Pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 30 g smör
  • salt

Gör så här

Misokräm

  1. Pressa citronsaften och bryn smöret i en liten stekpanna eller kastrull. Då smöret är klart så vispa ner alla andra ingredienser i smöret. Använd dig gärna av en handvisp så att smör och miso går ihop utan att det blir grynigt. Ställ åt sidan.

Äppelsalsa

  1. Zesta limeskalet och pressa saften.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Kärna ur äpplet och skär i så små bitar som möjligt. Blanda genast lime och äpple så att äpplet inte skiftar i färg.
  4. Strimla jalapeñon.
  5. Plocka myntabladen och strimla örterna (använd dig också av korianderstammen). Blanda alla ingredienser med olja. Smaka av med salt.

Pilgrimsmusslor

  1. Lägg musslorna på hushållspapper. Salta, peppra och låt rinna av någon minut.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
  3. Stek musslorna i ungefär 1 minut per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta.

Servering

  1. Fördela musslorna på tallrikar. Klicka ut misokrämen och strö över rikligt av salsan.
  2. Servera genast.