Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré
, toppad med riven tryffel

25m
4
Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré
, toppad med riven tryffel
Foto: TV4

Len jordärtskockspuré serveras med halstrade pilgrimsmusslor och färsk, riven tryffel.

Dryckesförslag: Chablis Premier Cru Montmains, William Fèvre 2014

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 november 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
25m
4

Du behöver

  • 300 g jordärtskockor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa finmalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 8 pilgrimsmusslor
  • tryffelolja
  • tryffel, färsk
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull 
tillsammans med grädde och mjölk.
  3. Låt koka upp och sedan sjuda tills jordärtskockorna är mjuka.
  4. Mixa alltihop till en slät puré och tillsätt smör och en skvätt tryffelolja.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt i smör, pressa lite citronjuice över musslorna.
  7. Servering
    Fördela ca 3 msk puré i botten på varje tallrik.
  8. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och strö över färskriven tryffel.
Kommentera receptet

Fler goda recept