Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré

9 röster
20m
4

Len, tryffeldoftande jordärtskockspuré, serveras med stekt pilgrimsmussla.

Dryckesförslag: Champagne, André Clouet

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g jordärtskockor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 pilgrimsmusslor, MSC märkta

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  2. Koka bitarna med vinet och grädden tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt tryffeloljan, salt och peppar.
  4. Mixa allt med stavmixer.
  5. Värm en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna, 1 minut per sida.
  6. Servering
    Servera den varma purén med nystekt pilgrimsmussla.
12 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept