Pilgrimsmusslor med citronrisotto

18 röster
60 m
4

Vitlök- och chilifrästa pilgrimsmusslor serveras till en krämig risotto med citron och vitt vin.

Dryck: Zenato, Pinot Griggio 2013.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Citronrisotto

  • 4 dl buljong
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 2 morötter
  • 1 chili
  • 1 fänkål
  • 3 dl aborioris
  • 0,5 flaska vitt vin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron

Pilgrimsmusslor

  • 3 msk olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 röda chili
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Citronrisotto
    Värm upp buljongen i en kastrull. Därefter börjar du med risotton i en separat tjockbottnad kastrull.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt i rikligt med olivolja i kastrullen, på låg värme utan att den får färg. Skala och finhacka morötter, chili och fänkål och låt fräsa med löken. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut tills riset blivit lite genomskinligt och blandat sig väl med grönsakerna.
  3. Varva vinet och buljongen och låt koka tills vätskan ångat bort. Rör om ofta och sänk värmen, risotton ska sjuda lugnt.
  4. Risotton ska bli mjuk och krämig, men med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton med pressad citron och citronskal över risotton.
  5. Pilgrimsmusslor
    Hetta upp en stekpanna med olja, grovhacka vitlök och chili. Salta och peppra pilgrimsmusslorna och fräs 1 minut på var sida tillsammans med vitlöken och chilin. Servera tillsammans med risotton
2 juni 2016

Fler goda recept