Pilgrimsmusslor med chili och lime

Pilgrimsmusslor med chili och lime
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor med chili och lime

8

3 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Pilgrimsmusslor med chili, lime och picklad lök blir en smakrik och lyxig förrätt att starta middagen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • smör, till stekning
  • citrongräs
  • 8 pilgrimsmussla
  • 1 chilifrukt
  • 8 limeblad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 grön chilifrukt
  • citrongräs
  • flingsalt
  • wasabipasta

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor
    Häll mycket smör i en varm panna, häll i citrongräset och låt stekas till dess att det fått en fin färg. Stek pilgrimsmusslorna i smör på hög värme cirka 2-3 minuter på varje sida. Tillsätt chili och limebladen mot slutet, limebladen ska bli krispiga.
  2. Picklad lök och grön chili
    Vispa ihop en lag på ättiksprit, socker och vatten och pickla löken och den gröna chilin i lagen några timmar, gärna över natten.
  3. Vid servering
    Lägg den picklade chilin och löken på ett fat, lägg sedan pilgrimsmusslorna på det, toppa med citrongräs och flingsalt. Dutta ut lite små pluppar med wasabi på fatet.