Pilgrimsmusslor med avokado och sojasås

0 röster
25 m
2
Pilgrimsmusslor med avokado och sojasås
Foto: Daniel Ohlsson

En lättlagad, god och lyxig förrätt med avokado och pilgrimsmusslor. /Zigeng


Visa mer
25 m
2

Du behöver

  • 1 avokado
  • 10 pilgrimsmusslor
  • sesamolja
  • sojasås
  • rapsolja, att steka i
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skala och kärna ur avokadon. Mosa den med en gaffel i en skål.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i rapsolja i en het stekpanna tills de får en fin gyllenbrun yta, cirka 1 minut. Vänd dem och stek i cirka 1 minut tills de blir fint gyllenbruna på undersidan också. Stek inte för länge, för då kan de lätt kännas gummiaktiga i munnen.
  3. Fördela den mosade avokadon på två tallrikar, använd gärna baksidan av en sked för att dra ut den i en snygg form. Lägg pilgrimsmusslorna ovanpå den mosade avokadon och ringla över sesamolja och lite sojasås. Garnerna gärna med färsk basilika.
26 april 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept