Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho

Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho

6

8 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Stekta pilgrimsmusslor med smakrika tillbehör är en riktigt lyxig och god rätt. Perfekt till både helg och fest!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 msk soja
  • 4 msk sake
  • 4 msk mirin
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 tsk yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili)
  • 1 citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 16 pimiento de padrón
  • 10 cm färsk ingefära
  • 4 msk majonnäs
  • citron, i klyftor (till garnering)
  • olja (till stekning)
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. När du har rensat pilgrimsmusslorna så delar dem på hälften. Marinerar dem sedan i soja, sake och mirin i minst 30 minuter.
  2. Mixa solroskärnor med yuzu-kosho, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä pilgrimsmusslorna och pimento padron på spett (4 stycken per spett).
  4. Strimla ingefära supertunt och lägg i kallt vatten.
  5. Stek sedan musslorna i lite olja på hög tempratur. Krydda med salt och peppar.
  6. Stek samtidigt pimiento de padrón och krydda även dem med salt och peppar.
  7. Bryn musslorna ca 2 minuter på varje sida och tillsätt lite smör när det återstår ca 1 minut av stekningen. Ös smöret över musslorna i slutet.
  8. Lägg spetten på tallrikar och toppa med majonnäs, yuzu-koshokräm och finstrimlad ingefära. Servera med en citronklyfta bredvid.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer