Pilgrimsmussla med blodapelsin
Pilgrimsmussla med blodapelsin
15 ingredienser
30 m
Pilgrimsmussla med blodapelsin, raddichio, rödbetscaviar och umebushisesam blir en festlig förrätt att imponera med.
Umebushi sesam som används i receptet är smaksatta med japanska plommon (Ume) som ger en fin syrlig smak och dem är färgade med rödkål som ger dem en fin röd-rosa färg.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Pilgrimsmusslor
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 radicchiohuvud
- 50 g rödbetscaviar
- 4 blodapelsiner
- 20 g umebushi sesam frön
- shisokrasse (till garnering)
Rödbetscaviar
- 5 dl rapsolja
- 100 g rödbetsjuice (råjuice)
- 15 g honung
- 1 g agar-agar
Dressing
- 55 g rödbetsjuice (råjuice)
- 30 g concorde vinäger
- 45 g ponzu, smaksatt med sudachi och kombu
- 15 g risvinäger
- 100 g olivolja
Gör så här
Pilgrimsmussla
- Skiva pilgrimsmusslorna tunt rakt över så att du får runda skivor. Lägg ut på tallrik eller fat.
- Repa salladsbladen till mindre blad och utan stjälk.
- Dressa salladen med dressingen (se recept nedan) i en bunke. Strö salladen över musslorna.
- Lägg caviaren i lite dressing och skeda dem över salladen, fortsätt sedan med blodapelsinen.
- Avsluta med att strö över umebushi sesam samt några blad shisokrasse.
Rödbetscaviar
- Häll oljan i en ugnsform och stoppa i frysen.
- Koka upp resterande ingredienser under konstant omrörning i ca 1 minut.
- Fyll vätskan i "tutflaska" och droppa ner i den kalla oljan. Sila av oljan.
Dressing
- Rör ihop alla ingredienser med en visp.