Pilgrimsmussla med blodapelsin

koket.se
Pilgrimsmussla med blodapelsin
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Pilgrimsmussla med blodapelsin

15 ingredienser

30 m

Pilgrimsmussla med blodapelsin, raddichio, rödbetscaviar och umebushisesam blir en festlig förrätt att imponera med.
Umebushi sesam som används i receptet är smaksatta med japanska plommon (Ume) som ger en fin syrlig smak och dem är färgade med rödkål som ger dem en fin röd-rosa färg.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pilgrimsmusslor

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 radicchiohuvud
  • 50 g rödbetscaviar
  • 4 blodapelsiner
  • 20 g umebushi sesam frön
  • shisokrasse (till garnering)

Rödbetscaviar

  • 5 dl rapsolja
  • 100 g rödbetsjuice (råjuice)
  • 15 g honung
  • 1 g agar-agar

Dressing

  • 55 g rödbetsjuice (råjuice)
  • 30 g concorde vinäger
  • 45 g ponzu, smaksatt med sudachi och kombu
  • 15 g risvinäger
  • 100 g olivolja

Gör så här

Pilgrimsmussla

  1. Skiva pilgrimsmusslorna tunt rakt över så att du får runda skivor. Lägg ut på tallrik eller fat.
  2. Repa salladsbladen till mindre blad och utan stjälk.
  3. Dressa salladen med dressingen (se recept nedan) i en bunke. Strö salladen över musslorna.
  4. Lägg caviaren i lite dressing och skeda dem över salladen, fortsätt sedan med blodapelsinen.
  5. Avsluta med att strö över umebushi sesam samt några blad shisokrasse.

Rödbetscaviar

  1. Häll oljan i en ugnsform och stoppa i frysen.
  2. Koka upp resterande ingredienser under konstant omrörning i ca 1 minut.
  3. Fyll vätskan i "tutflaska" och droppa ner i den kalla oljan. Sila av oljan.

Dressing

  1. Rör ihop alla ingredienser med en visp.