Picklad färskpotatis

NYHET
Picklad färskpotatis
Foto: Köket.se
Adam Thulin
Adam Thulin

Picklad färskpotatis

7 ingredienser

20 min

Ta vara på färskpotatisen från midsommar och servera den här smarta och goda bufférätten!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 200 g spenat
  • olja
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 1 msk kapris (mini)

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar.
  2. Blanda socker och ättika så att sockret löses upp. Använd mikro för att snabba på processen om det behövs.
  3. Värm spenaten försiktigt i en stekpanna med neutral olja i 3 minuter på medelvärme.
  4. Skär den lufttorkade skinkan i grova bitar.
  5. Lägg de picklade potatisbitarna i botten och toppa med spenat, kapris och skinka.