Piadina med parmaskinka och soltorkade tomater

0 röster
15 min
4
Piadina med parmaskinka och soltorkade tomater

Piadina Romagnola IPG alla Riminese, ett italienskt tunnt bröd bakat enligt gamla traditioner med extra jungfruolivolja.

Piadina Zeta produktbild
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater strimlade
  • 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
  • 1 förp Zeta Prosciutto di Parma
  • 70 g rucolasallad
  • 1 kruka oregano
  • Zeta Crema di Balsamico
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Skiva de färska tomaterna och ställ åt sidan.
  2. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.
  3. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
  4. Fördela soltorkade tomater och mozzarella jämnt över ett piadinabröd.
  5. Strö över riven parmesanost.
  6. Stek tills osten börjar smälta.
  7. Lägg på parmaskinka, rucola, tomater, färsk oregano och droppa över lite Crema di Balsamico.
  8. Vik över halva brödet och servera direkt med en krispig sallad.
9 juni 2020