Piadina med parmaskinka och soltorkade tomater

Piadina med parmaskinka och soltorkade tomater

10 ingredienser

15 min

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med soltorkade tomater, buffelmozzarella, prosciutto och rucola. Toppa med lite crema balsamico. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

Piadina Romagnola IPG alla Riminese
Piadina Zeta produktbild

Piadina Romagnola IPG alla Riminese

Ett italienskt tunt bröd bakat enligt gamla traditioner med extra jungfruolivolja.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 1 burk Zeta Soltorkade tomater strimlade
  • 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
  • 1 förp Zeta Prosciutto di Parma
  • 70 g rucolasallad
  • 1 kruka oregano
  • Zeta Crema di Balsamico
  • Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Skiva de färska tomaterna och ställ åt sidan.
  2. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.
  3. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
  4. Fördela soltorkade tomater och mozzarella jämnt över ett piadinabröd.
  5. Strö över riven parmesanost.
  6. Stek tills osten börjar smälta.
  7. Lägg på parmaskinka, rucola, tomater, färsk oregano och droppa över lite Crema di Balsamico.
  8. Vik över halva brödet och servera direkt med en krispig sallad.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer