Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Foto: TV4
Pilgrimsmusslor med avokadokräm
17 ingredienser
Pilgrimsmusslor, syrlig rödkål samt avokadokräm smaksatt med vanilj.
**Dryckestips
**Pinot Gris Reserve Alsace
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 12 pilgrimsmusslor (tinade eller färska)
Avokadokräm
- 1 avokado, urgröpt
- 2-3 msk citron, färskpressad
- 1 tsk citron, skal, finrivet
- 2 msk olivolja
- 0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
- salt (efter smak)
- svartpeppar, nymald, (efter smak)
Rödkål
- 1 rödkål, litet, finstrimlat
- 2 dl rött vin
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk strösocker
- olivolja, till stekning
- 1 msk smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- mangoldskott
Gör så här
Avokadokräm
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rödkål
- Koka vinäger, vin och socker.
- Reducera till hälften.
- Stek kålen snabbt i oljan.
- Häll på vin/vinäger blandningen.
- Låt koka 2 minuter.
- Salta och peppra samt lägg i smöret och rör om.
Musslor
- Stek pilgrimsmusslorna i het panna, max 30 sekunder på varje sida.
Vid serveringbr>Fördela rödkålen på 4 tallrikar, musslorna på kålen och sedan avokadokrämen.
- Garnera med mangoldskott.