Pho med fisk och skaldjur
Pho med fisk och skaldjur
18 ingredienser
30 m
"I vanliga fall görs den här nudelsoppan till frukost med delar av olika djur i tillagat och rått tillstånd." /Erik Videgård
Följ Erik på Instagram

Följ Erik på Instagram
Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt på Instagram
Läs mer
Ingredienser
- 1 l fiskfond
- 1 stjärnanis
- 2 cm kanelstång
- 2 hela nejlikor
- 1 citrongräs, bankad
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 schalottenlök, i bitar
- 20 g färsk ingefära, i bitar
- 1 msk fisksås
- 400 g vit fisk (sej, uer eller gös)
- 200 g vannameiräkor
- 100 g risnudlar, blötlagda i hett vatten i 10 minuter
- 1 dl böngroddar
- 100 g pilgrimsmussla
- 0,5 dl thaibasilika (sweet basil)
- 0,5 dl färsk koriander
- 1 msk fisksås
- 1 birds eye chilli
Gör så här
- Sjud fiskfonden med stjärnanis, kanelstång, nejlika, citrongräs och peppar.
- Rosta lök och ingefära i en torr panna. Tillsätt sedan blandningen i grytan.
- Sjud grytan i 30 minuter och skumma av kontinuerligt.
- Sila av buljongen och värm den med fisksås, torsk och räkor.
- Bottna en skål med fisk, räkor, nudlar och böngroddar.
- Toppa med råa kammusslor som du skivat tunt, örter, fisksås och chili.
- Häll slutligen över den heta buljongen.