Pho med fisk och skaldjur

Pho med fisk och skaldjur ny
Foto: Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Pho med fisk och skaldjur

18 ingredienser

30 m

"I vanliga fall görs den här nudelsoppan till frukost med delar av olika djur i tillagat och rått tillstånd." /Erik Videgård

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt på Instagram

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l fiskfond
  • 1 stjärnanis
  • 2 cm kanelstång
  • 2 hela nejlikor
  • 1 citrongräs, bankad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 schalottenlök, i bitar
  • 20 g färsk ingefära, i bitar
  • 1 msk fisksås
  • 400 g vit fisk (sej, uer eller gös)
  • 200 g vannameiräkor
  • 100 g risnudlar, blötlagda i hett vatten i 10 minuter
  • 1 dl böngroddar
  • 100 g pilgrimsmussla
  • 0,5 dl thaibasilika (sweet basil)
  • 0,5 dl färsk koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 birds eye chilli

Gör så här

  1. Sjud fiskfonden med stjärnanis, kanelstång, nejlika, citrongräs och peppar.
  2. Rosta lök och ingefära i en torr panna. Tillsätt sedan blandningen i grytan.
  3. Sjud grytan i 30 minuter och skumma av kontinuerligt.
  4. Sila av buljongen och värm den med fisksås, torsk och räkor.
  5. Bottna en skål med fisk, räkor, nudlar och böngroddar.
  6. Toppa med råa kammusslor som du skivat tunt, örter, fisksås och chili.
  7. Häll slutligen över den heta buljongen.