Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

Peters älgtartar med kapris, pepparrot och ängssyra
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

10 ingredienser

15 m

Tartar på amerikansk elk! Det är inte riktigt som vår svenska älg, utan kanske mer som hjort. Eftersom äkta elk kan vara svårt att få tag på här i Sverige går det bra att ersätta med älg eller hjort. Smaksätt med lök, kapris, pepparrot och ängsyra och  servera snyggt på skedar. Perfekt förrätt eller mingelmat!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
förrättsportioner
  • ca 200 g älg (eller oxfilé av högsta kvalitet, välmarmorerad)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk grovkornig dijonsenap
  • 1 färsk pepparrot, liten bit
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 knippe ängssyra, till garnering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär köttet i små fina tärningar eller hacka över det fint.
  2. Lägg vitlök, lök, kapris, och senap i en mortel. Stöt till en massa.
  3. Riv pepparroten fint.
  4. Blanda samman köttet med lök- och kaprismassan och smaksätt med övriga ingredienser samt salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp tartaren snyggt på små skedar och garnera med strimlad ängssyra och lite mer riven pepparrot.