Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

0 röster
15 m
4 förrättsportioner
15 m
4 förrättsportioner
4 portioner

Du behöver

  • ca 200 g älg (eller oxfilé av högsta kvalitet, välmarmorerad)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk grovkornig dijonsenap
  • 1 färsk pepparrot, liten bit
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 knippe ängssyra, till garnering

Gör så här

  1. Skär köttet i små fina tärningar eller hacka över det fint.
  2. Lägg vitlök, lök, kapris, och senap i en mortel. Stöt till en massa.
  3. Riv pepparroten fint.
  4. Blanda samman köttet med lök- och kaprismassan och smaksätt med övriga ingredienser samt salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp tartaren snyggt på små skedar och garnera med strimlad ängssyra och lite mer riven pepparrot.
30 januari 2017