Peters elktartar med kapris, pepparrot och ängssyra

15 m
4 förrättsportioner
Peters älgtartar med kapris, pepparrot och ängssyra
Foto: TV4

Tartar på amerikansk elk! Det är inte riktigt som vår svenska älg, utan kanske mer som hjort. Eftersom äkta elk kan vara svårt att få tag på här i Sverige går det bra att ersätta med älg eller hjort. Smaksätt med lök, kapris, pepparrot och ängsyra och  servera snyggt på skedar. Perfekt förrätt eller mingelmat!

30 januari 2017
15 m
4 förrättsportioner

Du behöver

  • ca 200 g välmarmorerad älg eller oxfilé av högsta kvalitet
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk grov dijonsenap
  • 1 liten bit färsk pepparrot
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe ängssyra, till garnering

Gör så här

  1. Skär köttet i små fina tärningar eller hacka över det fint.
  2. Lägg vitlök, lök, kapris, och senap i en mortel. Stöt till en massa.
  3. Riv pepparroten fint.
  4. Blanda samman köttet med lök- och kaprismassan och smaksätt med övriga ingredienser samt salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp tartaren snyggt på små skedar och garnera med strimlad ängssyra och lite mer riven pepparrot.
Kommentera receptet

Fler goda recept