Färska ostron med två heta tillbehör

Färska ostron med två heta tillbehör
Foto: Mikael Strinnhed
Peter Norman
Peter Norman

Färska ostron med två heta tillbehör

9 ingredienser

Sensuella ostron med en het tomatsalsa jalapeno och syltad ingefära med koriander.

Ingredienser

  • 24 färska ostron

Tomatsalsa med Jalapeno

  • 1 urkärnad och finhackad tomat
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • ca 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tunt skivad jalapeño

Syltad ingefära och koriander

  • ca 50 g syltad japansk ingefära
  • 1 kruka koriander
  • 1 spansk peppar, tunt skivad
  • ca 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Dela ostronen med en ostronkniv.
  2. På 12 av ostronen: Blanda tomat, schalottenlök och rödvinsvinäger. Fördela tomatsalsan och en skiva Jalapeno på varje ostron.
  3. På de resterande 12 ostronen: Fördela ingefäran på ostronen med koriander, en skiva spansk peppar och soja.