Varmrökt lax i stekpanna

Foto: TV4
Varmrökt lax i stekpanna
6 ingredienser
Rök laxen i en vanlig stekpanna med hjälp av folie.
Ingredienser
- 1 bit laxfilé, urbenad
- salt
- 2 dl flis/spån, från lövträd
Du behöver
- aluminiumfolie
- en stor stekpanna
- termometer med sladd
Gör så här
- Klipp till en bit aluminiumfolie och lägg under en bit urbenad laxfilé, salta och låt stå ca 10 minuter.
- Bred ut en stor bit (tålig) aluminiumfolie i botten på en stor stekpanna.
- Häll ut flis/spån från lövträd ovanpå folien.
- Lägg laxen med sin folie direkt på fliset, sätt in en termometer (med sladd).
- Lägg på ytterligare en stor foliebit över och tillslut ordentligt runtom.
- Sätt plattan på högsta värme, avsluta när innertemperaturen i laxen är 50 grader.
- Öppna försiktigt under köksfläkt.
- Avnjuts direkt eller rumstempererad.