Rostad paprikasoppa med osttimbal

koket.se
Rostad paprikasoppa med osttimbal
Foto: TV4

Rostad paprikasoppa med osttimbal

Av: Peter - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

En härlig förrätt som blandar hetta i soppan med en lenare smak i osttimbalen. Soppan går bra att förbereda dagen innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Peter - Skellefteå laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Paprikasoppa

  • 5 röda paprikor
  • olja, till pensling
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,75 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Osttimbaler

  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g Västerbottensost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 kvist färsk koriander
  • 4 skivor grovt bröd, smörstekt
  • salladsmix

Gör så här

Soppa

  1. Olja paprikorna och rosta dem svartbruna i ugnen på 250 grader ca 10 minuter.
  2. Ta ut dem och låt dem svalna inlindade i papper, dra av skalet när de svalnat.
  3. Hetta upp smör och olja, hacka lök och vitlök och låt det svettas tillsammans med kryddorna cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt de skalade paprikorna i bitar samt vatten och buljongtärningar.
  5. Koka sakta i 20 minuter. Kör till puré i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Osttimbaler

  1. Smöra eller lägg bakpapper i småportionsformar.
  2. Rör ihop ägg, gräddfil, salt och fördela i formarna.
  3. Skär osten i centimeterstora kuber och fördela. Grädda i ugnen 200 grader cirka 15 minuter. Låt vila någon minut.
  4. Smörstek brödet. Lägg sallad på en assiett sedan det smörstekta brödet.
  5. Stjälp upp osttimbalen på brödet. Häll upp soppan och klicka eller ringla gräddfil försiktigt på, garnera med korianderkvist.