Rostad paprikasoppa med osttimbal


Foto: TV4
Rostad paprikasoppa med osttimbal
21 ingredienser
En härlig förrätt som blandar hetta i soppan med en lenare smak i osttimbalen. Soppan går bra att förbereda dagen innan middagen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Se Peter - Skellefteå laga receptet

Ingredienser
Paprikasoppa
- 5 röda paprikor
- olja, till pensling
- 1 gul lök (stor)
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,75 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 6 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- några drag med svartpeppar från kvarnen
Osttimbaler
- 2 ägg
- 2 dl gräddfil
- 0,5 tsk salt
- 150 g Västerbottensost
- 1 dl gräddfil
- En kvist färsk koriander
- 4 skivor grovt smörstekt bröd
- salladsmix
Gör så här
Soppa
- Olja paprikorna och rosta dem svartbruna i ugnen på 250 grader ca 10 minuter.
- Ta ut dem och låt dem svalna inlindade i papper, dra av skalet när de svalnat.
- Hetta upp smör och olja, hacka lök och vitlök och låt det svettas tillsammans med kryddorna cirka 10 minuter.
- Tillsätt de skalade paprikorna i bitar samt vatten och buljongtärningar.
- Koka sakta i 20 minuter. Kör till puré i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Osttimbaler
- Smöra eller lägg bakpapper i småportionsformar.
- Rör ihop ägg, gräddfil, salt och fördela i formarna.
- Skär osten i centimeterstora kuber och fördela. Grädda i ugnen 200 grader cirka 15 minuter. Låt vila någon minut.
- Smörstek brödet. Lägg sallad på en assiett sedan det smörstekta brödet.
- Stjälp upp osttimbalen på brödet. Häll upp soppan och klicka eller ringla gräddfil försiktigt på, garnera med korianderkvist.