Persiskt gravad röding

koket.se
Persiskt gravad röding ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Persiskt gravad röding

16 ingredienser

20 m + tid i kyl

Persiskt gravad röding med grov senapsmayo och örtsallad är en rätt som kan förgylla vilken helg som helst i höst.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Röding

  • 400 g rödingfilé, skinnfria
  • 100 g ginger ale [1 dl]
  • 36 g salt utan jod [2 msk]
  • 34 g strösocker [2 msk]
  • 6 g korianderfrö, hela [1 msk]
  • 6 g hel spiskummin [1 msk]
  • 5 g vitlök, krossad [1 klyfta]
  • 0,5 g färsk gurkmeja [1 tsk]
  • 0,5 g svartpeppar [1 tsk]
  • 0,5 g chiliflakes [1 tsk]
  • 0,2 g bockhornsklöver (torkade blad, kan uteslutas) [1 tsk]

Grov senapsmayo

  • 15 g grovkornig dijonsenap [1 msk]
  • 5 g citronsaft [1 tsk]
  • 100 g majonnäs [1 dl]

Servering

  • sallad
  • blandade örter

Gör så här

Röding

  1. Koka upp ginger ale med salt och socker, sjud i en minut.
  2. Tillsätt kryddorna och låt svalna helt.
  3. Lägg fiskfiléerna i en plastpåse med gravningslagen, ställ i kylen i 4 timmar.
  4. Skölj av filéerna och skär dem i mindre bitar.

Grov senapsmayo

  1. Blanda ihop ingredienserna till en krämig mayo.

Servering

  1. Riv blandade salladsblad och örter, lägg upp i skålar och toppa med fisken och mayon.