Persiskt gravad röding
Persiskt gravad röding
16 ingredienser
20 m + tid i kyl
Persiskt gravad röding med grov senapsmayo och örtsallad är en rätt som kan förgylla vilken helg som helst i höst.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Röding
- 400 g rödingfilé, skinnfria
- 100 g ginger ale [1 dl]
- 36 g salt utan jod [2 msk]
- 34 g strösocker [2 msk]
- 6 g korianderfrö, hela [1 msk]
- 6 g hel spiskummin [1 msk]
- 5 g vitlök, krossad [1 klyfta]
- 0,5 g färsk gurkmeja [1 tsk]
- 0,5 g svartpeppar [1 tsk]
- 0,5 g chiliflakes [1 tsk]
- 0,2 g bockhornsklöver (torkade blad, kan uteslutas) [1 tsk]
Grov senapsmayo
- 15 g grovkornig dijonsenap [1 msk]
- 5 g citronsaft [1 tsk]
- 100 g majonnäs [1 dl]
Servering
- sallad
- blandade örter
Gör så här
Röding
- Koka upp ginger ale med salt och socker, sjud i en minut.
- Tillsätt kryddorna och låt svalna helt.
- Lägg fiskfiléerna i en plastpåse med gravningslagen, ställ i kylen i 4 timmar.
- Skölj av filéerna och skär dem i mindre bitar.
Grov senapsmayo
- Blanda ihop ingredienserna till en krämig mayo.
Servering
- Riv blandade salladsblad och örter, lägg upp i skålar och toppa med fisken och mayon.