Persisk ratatouille med dressing

Persisk ratatouille med dressing
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Persisk ratatouille med dressing

21 ingredienser

1 h

Gör en persisk ratatouille i veckan. Det är både fräscht och gott! Servera med Koobideh - ett persiskt recept på färsspett som du hittar här!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sås

  • 30 g gul lök, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 100 g grillad paprika, hackad (röd)
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 10 g färsk basilika, strimlad

Ratatouille

  • 200 g aubergine, skivad
  • 200 g kvisttomat, skivad
  • 200 g gul zucchini, skivad
  • 200 g grön zucchini, skivad

Dressing

  • 1 msk färsk basilika, strimlad
  • 1 tsk vitlök, finriven
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 msk färsk timjan, finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

Sås

  1. Fräs löken i oljan tills den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa 1 minut.
  2. Tillsätt paprika, timjan, tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och sjud på låg värme i 30 minuter.
  3. Tlllsätt slutligen basilika.

Ratatouille

  1. Häll hälften av såsen i en rund ugnsform.
  2. Lägg de skivade grönsakerna omlott över såsen.
  3. Häll på resterande sås och baka i ugnen på 160 garder i 1 timme.

Dressing

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen.
  2. Servera sedan dressingen till den färdiga rätten.