Persisk ratatouille med dressing

Erik Videgård KK 2024

Persisk ratatouille med dressing

21 ingredienser

1 h

Gör en persisk ratatouille i veckan. Det är både fräscht och gott!

Ingredienser

portioner

Sås

  • 30 g gul lök, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 100 g grillad paprika, hackad (röd)
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 10 g färsk basilika, strimlad

Ratatouille

  • 200 g aubergine, skivad
  • 200 g kvisttomat, skivad
  • 200 g gul zucchini, skivad
  • 200 g grön zucchini, skivad

Dressing

  • 1 msk färsk basilika, strimlad
  • 1 tsk vitlök, finriven
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 msk färsk timjan, finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

Sås

  1. Fräs löken i oljan tills den mjuknar utan att ta färg. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa 1 minut.
  2. Tillsätt paprika, timjan, tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och sjud på låg värme i 30 minuter.
  3. Tlllsätt slutligen basilika.

Ratatouille

  1. Häll hälften av såsen i en rund ugnsform.
  2. Lägg de skivade grönsakerna omlott över såsen.
  3. Häll på resterande sås och baka i ugnen på 160 garder i 1 timme.

Dressing

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen.
  2. Servera sedan dressingen till den färdiga rätten.