Koobideh

Persisk ratatouille med dressing
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Koobideh

13 ingredienser

30 min

Koobideh är ett persiskt recept på färsspett som du snabbt och enkelt tillaga som vardagsmiddag. Servera med en persisk ratatouille, receptet hittar du här!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g vegofärs
  • 100 g gul lök
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk sumak
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 50 g kokt potatis, kall och pressad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en rostfri bunke.
  2. Släng färsen mot sidan av bunken i 5 minuter.
  3. Färsen ska vara klibbig, annars kommer den att falla av från spettet.
  4. Forma en lång ”korv” av färsen runt ett spett.
  5. Stek eller grilla sedan spettet.