Viltpaté
Viltpaté
13 ingredienser
1h 30 min
En underbar, mustig paté med vilda smaker.
Ingredienser
- 500 g viltkött (älg, hjort)
- 1 gul lök
- 200 g kycklinglever
- 1 äpple
- 2 dl vispgrädde
- 2 förp bacon
- 4 enbär, krossade
- 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 1 morot
- 6 fina svampar
- salt
- peppar
Gör så här
- Halvera äpplet och ta bort kärnhuset. Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med lite matfett. Låt svalna.
- Mal den avsvalnade löken med köttet, hälften av kycklinglevern samt äpplet. Mal även 2-3 skivor från baconet.
- Tillsätt sedan mjöl, ägg och grädde och de krossade enbären. Hacka resten av levern grovt och lägg i.
- Blanda sedan färsen med saltet och grädden. Smaka av med salt och nymalen peppar.
- Skala och skär moroten i stavar och koka lagom mjuka i lättsaltat vatten.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och klä den med baconskivorna. Fyll sedan formen med färsen och tryck ner de kokta morotsstavarna och svampen längs kanterna.
- Slå lätt på undersidan av formen några gånger så all luft kommer ut.
- Ställ formen i ett vattenbad och ställ in allt i ugnen. Grädda i cirka 1 timme. Prova då med en sticka, saften som kommer ut ska vara ljus och klar.
- Låt sedan patén svalna under press så den blir kompakt och lätt att skära. Garnera eventuellt med kokt morot och svamp.