Per Mobergs paella

ca 45 m
Spanskt med Per Morberg
Foto: TV4
ca 45 m

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 0,5 kg färska blåmusslor
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 dl avorioris (långkornigt ris)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 2 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • nymalen vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk havsalt
  • 300 g skalade räkor
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
  2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
  3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i pannan.
  5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
  6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin. Lägg i lagerblad.
  7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
  8. När 5-6 minuter återstår läggs de tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

    Serveras något krämig i konsistensen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Per Morberg

Visa alla recept från Per Morberg

Fler från Vad blir det för mat

Visa alla recept från Vad blir det för mat