Per Morbergs rödspätta Grenoble

Per Morbergs rödspätta Grenoble
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs rödspätta Grenoble

10 ingredienser

Med lök, kapris och såklart rödspätta. Det kan inte bli annat än gott!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 hela portionsspättor eller 2 stora
  • 3 dl inlagda rödbetor, fint tärnade
  • 1 dl kapris
  • 1 gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 4 citroner, klyftor
  • ströbröd, till panering
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.
  2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint
  3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
  4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.