Gravad rådjursfilé
Gravad rådjursfilé
17 ingredienser
Gravad rådjursfilé med kantareller och lingon. Kan det smaka mer höst och skog?
Ingredienser
- 500 g rådjursfilé
- 2 msk strösocker
- 2 msk salt
- 5-6 enbär
- 10 rosépeppar
- 5-6 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 kvist timjan
Till servering
- 1 förp spröda salladsskott
- 0,5 dl lingon
- 0,5 l kantareller
dressing
- 4 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Rådjur
- Putsa filén från alla hinnor.
- Mortla kryddorna och blanda med socker och salt i en plastpåse.
- Lägg i filéerna och blanda runt noga i påsen.
- Knyt ihop och lägg svalt i minst 48 timmar.
Dressing
- Blanda alltsammans i en liten kopp, och smaka av med salt och peppar.
Vid servering
- Skär tunna skivor och lägg på en bädd av spröda salladsskott och garnera med smörstekta kantareller och lingon.
- Droppa några droppa dressing precis innan servering.