Per Morbergs kycklinglevermousse

Per Morbergs kycklinglevermousse
Foto: TV4

Med lever kommer garanterat alla smaker fram. Passar bra både som förätt eller som en mindre huvudrätt.

22 januari 2009
4

Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist bladpersilja
  • 4 cl cognac
  • 4 cl vino santo
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skölj av kycklinglevern och låt den rinna av. Stek kycklinglevern och löken ganska lätt i pannan.
  2. Lägg i örterna och bränn av med cognac och vino santo. Smaka av med salt och peppar. Kör alltsammans i en mixer. Passera genom en sil. Låt svalna av till samma temperatur som smöret.
  3. Rör samman allt till en slät och fin smet. Smaka av, om det behövs, med mer salt eller peppar. Eventuellt lite mer av spriten.
  4. Ställ i kylen 2-3 timmar innan servering. Serveras med muscatgelé och en krispig sallad med färska champinjoner.
Kommentera receptet

Fler goda recept