Per Morbergs kycklinglevermousse

Per Morbergs kycklinglevermousse
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs kycklinglevermousse

14

4 steg att laga

10 ingredienser

Med lever kommer garanterat alla smaker fram. Passar bra både som förätt eller som en mindre huvudrätt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g kycklinglever
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist färsk bladpersilja
  • 4 cl cognac
  • 4 cl vino santo
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skölj av kycklinglevern och låt den rinna av. Stek kycklinglevern och löken ganska lätt i pannan.
  2. Lägg i örterna och bränn av med cognac och vino santo. Smaka av med salt och peppar. Kör alltsammans i en mixer. Passera genom en sil. Låt svalna av till samma temperatur som smöret.
  3. Rör samman allt till en slät och fin smet. Smaka av, om det behövs, med mer salt eller peppar. Eventuellt lite mer av spriten.
  4. Ställ i kylen 2-3 timmar innan servering. Serveras med muscatgelé och en krispig sallad med färska champinjoner.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer