Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar
Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar
9 ingredienser
”Frog legs” säger handlarna i Östermalmshallen på skoj när turisterna frågar vad det är. Men det är marinerade och ugnsstekta kycklingvingar. Utmärkta som förrätt eller bara som tilltugg till ett glas öl eller vin.
Ingredienser
- 1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
marinad
- 1 dl tamarisoja
- 0,5 dl chilisås
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 dl olivolja
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 msk strösocker
- 0,5 dl tomatpuré
- 1 klyfta vitlök, pressad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
- Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
- Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.