Morbergs drottningäpplen med vaniljglass
Morbergs drottningäpplen med vaniljglass
10 ingredienser
Ingredienser
- 4 äpplen
- 1 skiva smördeg ca 30 x 20 cm
- 2 msk hasselnötter, hackade
- 0,5 dl rörsocker
- 1 msk malen kanel
- 2 digestive kex
- 50 g mandelmassa
- 1 ägg, till pensling
- 2 msk Grand Marnier
Tillbehör
- vaniljglass
Gör så här
- Skala, dela och ta ur kärnorna på äpplena. Skär upp dom i bitar.
- Lägg i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Mosa ner kexet och rör om.
- Fördela upp äpplena på smördegen och vik över degen så det blir som ”knyten”.
- Skär loss knytena och tryck runt kanterna med en gaffel.
- Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i cirka 200 grader i 15 min.
- Servera med en kula vaniljglass.