Vildhallonmousse

24 röster
4
Vildhallonmousse
Foto: Martin Löf

Du blandar snabbt ihop din hallonmousse som sen står svalt tills det är dags att servera den. Bra när man vill kunna förbereda innan gästerna kommer.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l hallon (frysta eller färska)
  • 3 gelatinblad
  • 1.5-2 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • Gröna blad och några färska bär

Gör så här

  1. Koka ihop hallon med socker till en puré.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Krama ur dem och lägg ner bladen i hallonpurén. Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
  4. Låt alltsammans svalna.
  5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallonen.
  6. Portionera upp i glas.
  7. Ställ i kylen i 2-3 timmar.
  8. Garnera med ett grönt blad och några färska bär.
5 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept