Vit chokladmousse med jordgubbssås

Foto: TV4
Vit chokladmousse med jordgubbssås
6 ingredienser
15 min
En ljuvlig dessert som smälter i munnen.
Dryck
Nederburg Noble Late Harvest 2009.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Vit chokladmousse
- 150 g vit bakchoklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl kvarg 10 %
Jordgubbssås
- 150 g frysta jordgubbar
- 0,5 dl strösocker
- färska jordgubbar, till garnering
Gör så här
Chokladmousse
- Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
- Vispa grädden, ej alltför hårt.
- Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.
- Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.
Jordgubbssås
- Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
- Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.
- Garnera med färska jordgubbar.