Hemlagad örtkorv
Hemlagad örtkorv
12 ingredienser
Per Morbergs recept på hemlagad örtkorv. En riktigt god och smakrik korv!
Ingredienser
Per Morbergs korv
- 1 kg fläskbog
- 1 kg kalvbog
- 8 gula lökar
- 1 röd paprika
- 4 potatisar (stora)
- 4 klyftor vitlök
- 4 ägg
- salt
- peppar
- mejram
- timjan
- dragon
Gör så här
Per Morbergs korv
- Hacka löken, vitlöken och paprikan, sautera i smör tills dom blir mjuka.
- Grovhacka örter och lägg i. Ställ åt sidan att svalna av.
- Skär köttet i tärningar och mal sedan på den fina skivan till korvsmet.
- Mal ner löken, paprikan och potatisen. Blanda äggen och smaka av med salt och peppar.
- Gör en provstekning och smaka om korvfärsen är välkryddad.
- Ställ smeten i kylen att vila en timma.
- Skölj fjälstret noga i kallvattten för att få bort saltet. Trä det sedan på korvhornet.
- Fyll fjällstret lätt med färs. Tänk på att fyllningen sväller.
- Knyt upp lämpliga längder med bomullsgarn.
- Picka korven med en nål, så den inte spricker före stekning.
- Stek i ugn eller panna tills korven blivit fast (ca 6 - 8 minuter) i lagom värme.