Borsjtj, rysk rödbetssoppa
Borsjtj, rysk rödbetssoppa
16 ingredienser
Borsjtj, en klassisk rysk soppa på rödbetor. Per Morbergs recept är beräknat till cirka 6 personer.
Per lagade också
Ingredienser
- 0,5 kg rödbeta
- 100 g palsternacka
- 300 g vitkål
- 2 rödlökar
- 2 morötter
- 100 g rotselleri
- 1,5 l grönsaksbuljong
- 300 g korv (av favoritsort)
- 3 klyftor vitlök
- 3-4 kvistar färsk timjan
- 3 lagerblad
- salt
- peppar
- smör, till stekning (eller olivolja)
- färsk bladpersilja, till garnering
- gräddfil, till garnering
Gör så här
- Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
- Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
- Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
- Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.