Fisktimbaler med hollandaisesås

0 röster
1 h + kylning
4

Timbaler med lax, kräftor och spenat. Görs i mazarinformar eller små pajformar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h + kylning
4

Du behöver

Timbaler

  • 500 g keso (naturell)
  • 2 ägg
  • 0,5 msk fiskfond (touch of taste/fisk)
  • 1 krm timjan
  • 0,5 dl vispgrädde 40 %
  • 1 bit lax, tinad, skuren i mindre bitar (av det slag som säljs styckfrysta)
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • ca 6 bitar fryst hackad spenat, tinad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, i kvarn
  • flytande margarin
  • 1 knippe dill
  • skiva citron, tunna
  • salladsblad
  • kryddkrasse
  • 1 förp hollandaisesås (eller gör egen)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Töm keson i en bunke. Tillsätt ägg, timjan, fiskbuljong, grädde. Mixa med mixerstav.
  2. Dela smeten i tre delar.
  3. Lägg ned laxbitarna i en del. Mixa till jämn blekrosa smet. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg ned ca en halv burk kräftstjärtar i en del. Mixa till jämn vit smet. Salta och peppra efter smak.
  5. Lägg ned spenaten i en del. Mixa till jämn grön smet. Salta och peppra efter smak.
  6. Smöra små mazarinformar. Lägg ett smörat smörpapper i botten av dem. Häll på smet i formarna.
  7. Ställ formarna i vattenbad i ugn, 200 grader. Grädda till fast konsistens.
  8. Lägg formarna i isvatten så att de svalnar snabbt. In med dem i kylskåpet.
  9. Knacka ut formarna på en skärbräda, låt timbalerna rinna av.
  10. Lägg upp dem och dekorera med citronskivor, dill och kryddkrasse, ev med någon kräftstjärt.
    Servera med hollandaisesås.

Laddar fler recept...