”Arrabiata” betyder ilsken och syftar här till den peppriga chilismaken. Prova också ett riktigt italienskt husmorsknep: en skvätt vatten ur pastakastrullen fungerar som redning och gör att såsen ”går ihop” på ett sätt som nästan liknar trolleri. Det beror på att vattnet är fullt av stärkelse som gör såsen ännu krämigare, berättar Fernando.
Hacka vitlök och chili, fräs i olivolja i någon minut, tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.
Häll i körsbärstomaterna, salta och peppra och låt puttra i 15 minuter.
Koka pastan 1-2 minuter kortare än vad som står på förpackningen och spara 2-3 dl pastavatten.
Rör ihop pastan med såsen, höj värmen och häll i lite av pastavattnet samt rör om så att det blir krämigt. Tillsätt bladpersiljan och späd eventuellt med lite mer vatten.
Servera med riven parmesan samt olivolja. Buon Appetito!