Penne all'arrabbiata

Penne allárrabbiata
Foto: Charlie Drevstam

Penne all'arrabbiata

Av: Fernando Di Luca

10 ingredienser

25 min

”Arrabiata” betyder ilsken och syftar här till den peppriga chilismaken. Prova också ett riktigt italienskt husmorsknep: en skvätt vatten ur pastakastrullen fungerar som redning och gör att såsen ”går ihop” på ett sätt som nästan liknar trolleri. Det beror på att vattnet är fullt av stärkelse som gör såsen ännu krämigare, berättar Fernando.

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept
Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept omslag

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Receptet är hämtat ur Fernando Di Lucas biografi och kokbok Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta penne (eller tortiglioni)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 400 g konserverade körsbärstomater
  • 3 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 2-3 dl pastavatten
  • extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar
  • parmigiano reggianoost

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili, fräs i olivolja i någon minut, tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.
  2. Häll i körsbärstomaterna, salta och peppra och låt puttra i 15 minuter.
  3. Koka pastan 1-2 minuter kortare än vad som står på förpackningen och spara 2-3 dl pastavatten.
  4. Rör ihop pastan med såsen, höj värmen och häll i lite av pastavattnet samt rör om så att det blir krämigt. Tillsätt bladpersiljan och späd eventuellt med lite mer vatten.
  5. Servera med riven parmesan samt olivolja. Buon Appetito!
TIPS!
Fler recept från boken!
Fernando Di Lucas caprese

Fler recept från boken!

Här hittar du fler goda recept från boken _Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept._

Läs mer