Grillade rödbetor med honungsvinägrett och rökt sidfläsk
Grillade rödbetor med honungsvinägrett och rökt sidfläsk
8 ingredienser
Rödbetor är rika på mineraler och fibrer. Grilla dem knapriga och servera med en söt honungsvinägrett. Lägg till lite rökt sidfläsk så blir rätten fulländad.
Vintips:
6498 Stoneleigh Riesling 2000, Nya Zeland, 88 kr.
6463 Koonunga Hill Chardonnay 2001, Australien, 74 kr.
Ingredienser
- 1 rödbeta, kokt
- 1 dl honung
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl grönsaksbuljong
- 1 dl olivolja
- 2 skivor rökt sidfläsk
- 1 knippe rucolasallad
- 20 pinjenötter
Gör så här
- Skiva rödbetan i 2 cm tjocka skivor.
- Grilla rödbetan så den blir knaprig på båda sidor.
- Koka upp buljong och honung och låt svalna.
- Tillsätt vinäger, olivolja och rostade pinjenötter.
- Grilla även sidfläsket och lägg upp snyggt med riven ruccolasallad.