Ugnsbakad torsk med pocherat ägg

Pelle Johansson

Ugnsbakad torsk med pocherat ägg

12 ingredienser

Ugnsbakad torsk med pocherat ägg, höstäpplen, senapskräm och varmrökt sidfläsk.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk
  • olivolja
  • 4 ägg
  • 1 msk ättika

Tillbehör

  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 äpplen
  • smör
  • 1 ask mâchesallad
  • 2 skivor rökt sidfläsk
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Torsk

  1. Sätt på ugnen, ca 100 grader.
  2. Gnid in torsken med lite olivolja, salt och peppar.
  3. Ställ in i ugnen i 14 minuter.

Ägg

  1. Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Ha i en matsked ättika.
  3. Knäck äggen i varsin liten kopp.
  4. När vattnet sjuder slå försiktigt ned äggen och låt pochera 3 minuter.

Tillbehör

  1. Blanda senapen med crème fraiche, salt och peppar.
  2. Skär äpplena i klyftor, kärna ur dem och värm försiktigt med lite smör tillsammans med machésallad, salt och peppar i en kastrull.
  3. Tärna och stek sidfläsket knaprigt.

Vid servering

  1. Anrätta på tallrik och strössla fläsket över.