Ugnsbakad torsk med pocherat ägg
Ugnsbakad torsk med pocherat ägg
12 ingredienser
Ugnsbakad torsk med pocherat ägg, höstäpplen, senapskräm och varmrökt sidfläsk.
Ingredienser
- 600 g torsk
- olivolja
- 4 ägg
- 1 msk ättika
Tillbehör
- 1 msk grovkornig senap
- 1 dl crème fraîche
- 4 äpplen
- smör
- 1 ask mâchesallad
- 2 skivor rökt sidfläsk
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Torsk
- Sätt på ugnen, ca 100 grader.
- Gnid in torsken med lite olivolja, salt och peppar.
- Ställ in i ugnen i 14 minuter.
Ägg
- Koka upp en kastrull med vatten.
- Ha i en matsked ättika.
- Knäck äggen i varsin liten kopp.
- När vattnet sjuder slå försiktigt ned äggen och låt pochera 3 minuter.
Tillbehör
- Blanda senapen med crème fraiche, salt och peppar.
- Skär äpplena i klyftor, kärna ur dem och värm försiktigt med lite smör tillsammans med machésallad, salt och peppar i en kastrull.
- Tärna och stek sidfläsket knaprigt.
Vid servering
- Anrätta på tallrik och strössla fläsket över.