Lax med hummerströssel
Lax med hummerströssel
19 ingredienser
30 min
Festlig lax med hummerströssel och limesås!
Ingredienser
- 8 bitar laxfilé utan skinn och ben [ca 1-1,25 kg]
- 1,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar, grovstött
Hummerströssel:
- 1 hummer
- 1 limefrukt, strimlat skal
- 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
- 1 hummer
- 1 limefrukt, strimlat skal
- 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
Sås:
- 4 dl Arla Köket lätt crème fraiche
- 2 msk koncentrerad hummerfond
- 1 limefrukt, pressad saft
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk sambal oelek
- 4 dl lätt crème fraiche
- 2 msk koncentrerad hummerfond
- 1 limefrukt, saften
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk sambal oelek
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
- Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja.
- Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda.
- Stek laxen i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
- Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till.