Fyra goda snapsar
Fyra goda snapsar
15 ingredienser
Det är enkelt och toligt att göra egna snapsar. Här finns receptet på fyra olika sorter.
Ingredienser
Mullrande anchosnaps:
- 0,5 l rent okryddat brännvin
- 1 tsk anchochili
- 1 ingefära, liten bit
- 1 stjälk citrongräs
- strösocker (efter smak)
Citron- och dillsnaps:
- 0,5 l rent okryddat brännvin
- 1 msk dillfrö
- 1 citron, rivet skal av
Paniksnaps:
- 0,5 l rent okryddat brännvin
- färsk citronmeliss
- 4 röda vinbär, klasar
Fänkålsnaps:
- 0,5 l rent okryddat brännvin
- några strimlor fänkål
- 0,25 g saffran
- 0,5 krm grön kardemumma, krossad
Gör så här
- Mullrande anchosnaps: Krossa citrongräset lite. Smula ner anchochilin. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingredienserna i en fin flaska. Slå över brännvinet. Låt stå kallt ca 1 vecka. Sila sedan av snapsen. Balansera med socker.
- Citron- och dillsnaps: Skala citronen med potatisskalare. Lägg skalet i flaska. Tillsätt dillfröna och häll över brännvinet. Låt stå några dagar, provsmaka då och då så den inte blir för besk!
- Paniksnaps: Lägg röda vinbär och hela citronmelissblad i flaskan. Häll över brännvinet. Vid extra panik: krossa vinbären så att smaken kommer direkt. Låt annars stå över natten.
- Fänkålssnaps: Skär några strimlor av fänkålen. Lägg i vacker flaska. Tillsätt saffran och kardemumman, lätt krossad. Låt stå och dra ca 1 vecka.