Rouille och saffransmajonnäs
Rouille och saffransmajonnäs
7 ingredienser
10 min
Två goda smaksättningar på majonnäs som passar till fisk-och skaldjursrätter.
Ingredienser
Saffransmajonnäs:
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk saffranspistiller
- 2 msk citron, pressad
Rouille:
- 2 dl majonnäs
- 1 msk ströbröd, blötlagt i vatten
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk citron, pressad
Gör så här
- Saffransmajonnäs: Värm saffran och citronsaft i en kastrull.
- Häll koket i majonnäsen och rör ut.
- Den här såsen passar bra till en enkel skiva grillad lax.
- Rouille: Rör ihop det blötlagda ströbrödet och tomatpurén.
- Vispa i majonnäsen och smaka av med pressad citron.
- Serveras med fördel till skaldjur.