Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Avocadosallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Avocadosallad
Betyg: 3 av 5 (9 röster)
9
Spara
Av:
Pelle Johansson
8
ingredienser
15 min
En matig sallad som passar bra på buffén.
Buffémat
Fest
Förrätter
Sallad
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
1 kruka rucolasallad
2 avokador
50 g parmesanost
10 valnötter
några basilikablad
dressing:
2 msk citron, pressad
3 msk olivolja
0,5 krm svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vispa samman ingredienserna till dressingen.
Lägg ruccolabladen på ett stort fat. Halvera och kärna ur avocadon, skiva och lägg den på salladen.
Hyvla över parmesanosten, skär valnötskärnorna i småbitar och strö över dem. Droppa över dressingen och garnera med basilika.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut