Avocadosallad

1 röst
15 min
4
Avocadosallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En matig sallad som passar bra på buffén.

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka ruccola
  • 2 st avocador
  • 50 g parmesan
  • 10 st valnötskärnor
  • några basilikablad

Dressing:

  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
  2. Lägg ruccolabladen på ett stort fat. Halvera och kärna ur avocadon, skiva och lägg den på salladen.
  3. Hyvla över parmesanosten, skär valnötskärnorna i småbitar och strö över dem. Droppa över dressingen och garnera med basilika.
22 augusti 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept