Jordgubbar med grönpepparsås

Jordgubbar med grönpepparsås
Foto: TV4
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Jordgubbar med grönpepparsås

50

4 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Jordgubbar med en överraskande grönpeppar- och konjaksås. Spännande smakkombination som otippat bra ihop!

Tips! Servera gärna med din bästa vaniljglass.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 1 dl cognac
  • 1,5 msk grönpeppar i lag
  • 150 g smör, i tärningar
  • 1 ask jordgubbar
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och lägg upp snyggt i fyra djupa tallrikar.
  2. Koka upp konjak, grönpeppar och brunt farinsocker i en kastrull. Låt koka tills hälften återstår.
  3. Dra från värmen och vispa ned smörtärningarna.
  4. Häll den varma såsen över jordgubbarna och servera gärna med en riktigt god vaniljglass!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer