Jordgubbar med grönpepparsås

Jordgubbar med grönpepparsås
Foto: TV4
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Jordgubbar med grönpepparsås

6 ingredienser

30 m

Jordgubbar med en överraskande grönpeppar- och konjaksås. Spännande smakkombination som otippat bra ihop!

Tips! Servera gärna med din bästa vaniljglass.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 1 dl cognac
  • 1,5 msk grönpeppar i lag
  • 150 g smör, i tärningar
  • 1 ask jordgubbar
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna och lägg upp snyggt i fyra djupa tallrikar.
  2. Koka upp konjak, grönpeppar och brunt farinsocker i en kastrull. Låt koka tills hälften återstår.
  3. Dra från värmen och vispa ned smörtärningarna.
  4. Häll den varma såsen över jordgubbarna och servera gärna med en riktigt god vaniljglass!