Pekingpannkakor
Pekingpannkakor
5 ingredienser
30 min
Dessa pannkakor passar perfekt att servera tacos i. Till exempel Louise Johanssons fish taco!
Se Louise Johansson laga receptet

Ingredienser
- 3,5 dl vetemjöl
- 175 ml vatten, kokhett
- 2 krm salt
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk neutral rapsolja
Gör så här
- Blanda ochknåda mjöl, vatten, salt och sesamolja till en fast och jämn deg.
- Rulla degen till en rund längd, cirka 3–4 cm i diameter. Dela i bitar om 2 cm.
- Doppa och täck alla degbitar i olja och lägg ihop bitarna två och två. Låt vila i ca 30 minuter under plastfilm.
- Kavla ut de dubbla degbitarna tunt.
- Grädda i en varm stekpanna i ca 45 sekunder på varje sida tills de börjar ”bubbla” sig. Låt vila och dra sedan isär degarna som blir till två pannkakor.