Pekingpannkakor

koket.se
pekingpannkakor
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Pekingpannkakor

5 ingredienser

30 min

Dessa pannkakor passar perfekt att servera tacos i. Till exempel Louise Johanssons fish taco!

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 175 ml vatten, kokhett
  • 2 krm salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk neutral rapsolja

Gör så här

  1. Blanda ochknåda mjöl, vatten, salt och sesamolja till en fast och jämn deg.
  2. Rulla degen till en rund längd, cirka 3–4 cm i diameter. Dela i bitar om 2 cm.
  3. Doppa och täck alla degbitar i olja och lägg ihop bitarna två och två. Låt vila i ca 30 minuter under plastfilm.
  4. Kavla ut de dubbla degbitarna tunt.
  5. Grädda i en varm stekpanna i ca 45 sekunder på varje sida tills de börjar ”bubbla” sig. Låt vila och dra sedan isär degarna som blir till två pannkakor.