Pekingpannkakor

pekingpannkakor
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Pekingpannkakor

5 ingredienser

30 min

Dessa pannkakor passar perfekt att servera tacos i. Till exempel Louise Johanssons fish taco!

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 175 ml vatten, kokhett
  • 2 krm salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk neutral rapsolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ochknåda mjöl, vatten, salt och sesamolja till en fast och jämn deg.
  2. Rulla degen till en rund längd, cirka 3–4 cm i diameter. Dela i bitar om 2 cm.
  3. Doppa och täck alla degbitar i olja och lägg ihop bitarna två och två. Låt vila i ca 30 minuter under plastfilm.
  4. Kavla ut de dubbla degbitarna tunt.
  5. Grädda i en varm stekpanna i ca 45 sekunder på varje sida tills de börjar ”bubbla” sig. Låt vila och dra sedan isär degarna som blir till två pannkakor.