Salsa med gravad lax och koriander

Salsa med gravad lax och koriander
Foto: Susanne Hallmann

Salsa med gravad lax och koriander

Av: Paula Ahlsén Söder

Från: Lax – från vardag till lyx

11 ingredienser

Frisk salsa på finhackade tomater, avokado, rödlök och chili smaksatt med lime, vitlök och färsk koriander. Servera till gravad lax. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Färdigt på: 25 minuter + tid i kylen

Rostat bröd är gott som tillbehör.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g gravad lax
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt, urkärnad, (mellanhet, alt 0,5 tsk chiliflakes)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka tomater, avokado, rödlök och chili.
  2. Blanda hacket med pressad vitlök.
  3. Pressa över saft från lime.
  4. Strimla koriander och blanda i tillsammans med oljan, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Fördela salsa på assietter och ställ kallt före servering.
  6. Skär gravlax i små bitar och lägg dem ovanpå.