Entrecote med tartarsås och grillat bröd

Entrecote med tartarsås och grillat bröd
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Entrecote med tartarsås och grillat bröd

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

7 ingredienser

En enkel rätt på en lyxig råvara – desto viktigare då att låta råvaran vara så ren och naturlig som möjligt. Satsa på att göra en smakrik sås istället och servera med ett gott bröd, gärna på surdeg. /Paul Svensson

Entrecote innehåller mycket fett. Det är bra för fett suger till sig smak, men det kan också skapa problem när man grillar. Fett som droppar ner i glöden fungerar som bensin. Var därför aktiv under grillningen och vänd köttet ofta, tar det ändå fyr så lyft av köttet eller duscha köttet med vatten.

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte (gärna hängmörad) [ca 600 g]
  • 8 msk tartarsås
  • 4 skivor levainbröd (eller annat surdegsbröd)
  • 2 kvistar timjan
  • persilja, hackad
  • havssalt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Salta och peppra entrecoten i god tid så smakerna tränger in i köttet.
  2. Stick en digital stektermometer i en av skivorna, lägg dem på gallret och grilla med direktgrillning. Vänd ofta, köttet släpper mycket fett som lätt börjar brinna om man inte är tillräckligt aktiv.
  3. Lyft köttet från gallret när det har en innertemperatur på 50 grader och låt det vila inlindat i folie på en skärbräda.
  4. Grilla brödet på båda sidor och bred ut 2 msk tartarsås på varje skiva.
  5. Skär upp köttet och lägg ovanpå.
  6. Toppa med repad timjan, persilja och havssalt.
  7. Servera med en grönsallad.