Dillbräserad färskpotatis

0 röster
25 min
4
Dillbräserad färskpotatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Svenskare kan det inte bli!

Bräsera innebär att man steker/kokar köttet med lite vätska, t.ex. vin eller olja, under lock. Detta gör att vätskan stannar kvar i kärlet och att smakerna koncentreras i den lilla mängden vätska som finns. Man bräserar köttet också för att det ska bli mörare.

Källa: Wikipedia

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 st stora färskpotatis, tunt skivade
  • 5 g dill
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ihop buljongen. Skala och skiva potatisen, lägg ner den i grytan med buljongen och koka den mjuk däri. Häll av potatisen när den är färdigkokt och lagom mjuk. (Den ska inte vara helt genomkokt)
  2. Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner dill, potatis och kryddor och stek tills potatisen fått en gyllenbrun yta.
22 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept