Kantarellsås med vitt vin och persilja
Kantarellsås med vitt vin och persilja
11 ingredienser
Den här såsen fungerar väldigt bra till grillat vilt, kalv, eller kanske bara på en nyrostad macka. Personligen tycker jag att den är skräddarsydd till fågel. /Paul
Receptet är hämtat ur boken
.
Ingredienser
- 150 g kantareller
- 1 msk olivolja
- 20 g smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 tsk vetemjöl
- 0,5 dl vitt vin
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk
- några stjälkar persilja, finskurna
- salt (efter smak)
- vitpeppar (efter smak)
Gör så här
- Putsa och dela kantarellerna.
- Fräs svampen i olivolja, tillsätt smör och schalottenlök mot slutet.
- Pudra över vetemjöl och rör om.
- Tillsätt vitt vin, grädde och mjölk, låt sjuda några minuter.
- Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.