Kantarellsås med vitt vin och persilja

Kantarellsås med vitt vin och persilja
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Kantarellsås med vitt vin och persilja

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

11 ingredienser

Den här såsen fungerar väldigt bra till grillat vilt, kalv, eller kanske bara på en nyrostad macka. Personligen tycker jag att den är skräddarsydd till fågel. /Paul

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 150 g kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 20 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • några stjälkar persilja, finskurna
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Putsa och dela kantarellerna.
  2. Fräs svampen i olivolja, tillsätt smör och schalottenlök mot slutet.
  3. Pudra över vetemjöl och rör om.
  4. Tillsätt vitt vin, grädde och mjölk, låt sjuda några minuter.
  5. Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.