Färskpotatissallad med rädisor

22 röster
6
Njut av enkel sommarmat
Foto: Jakob Fridholm

En färskpotatissallad med rädisor, rabarber, färsklök och pepparrotssmör. Välj riktigt jordiga potatisar i affären, jorden skyddar ytan och skalet och bevarar smaken. Den här salladen signalerar sommar, sommar, sommar och passar i princip till allt grillat. /Paul Svensson

Jag tycker att man ska hedra färskpotatisen genom att koka den med dill och servera den med brynt smör i någon form, inget går upp emot det.

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Lär dig allt du behöver veta om potatis

.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • dill
  • 1 msk smör
  • 2 knippen rädisor
  • 1 knippe färsklök
  • 1 stjälk rabarber
  • socker
  • 1 dl färsk babyspenat
  • 50 g smör
  • 5 cm pepparrot, skalad
  • citron, saften
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klick smör.
  2. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
  3. Putsa rädisorna och färsklöken.
  4. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
  5. Kyl ner i kallt vatten.
  6. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
  7. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
  8. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
  9. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
  10. Salta och peppra.
  11. Slå smöret över potatissalladen vid servering.
27 juni 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept